torsdag 5 januari 2017

Suicide Squad - Extended cut


Framgångarna för Marvel Cinematic Universe har fått DC Comics att dra igång en egen version: DC Extended Universe. Man smög igång med Man of Steel, följde upp med Batman vs. Superman – Dawn of Justice och nu fick vi Suicide Squad (2016).

Faktum är att trailers och annat förhandsmaterial för Suicide Squad har sett lovande ut. Inte i bemärkelsen att slutresultatet kommer bli bra utan mer att det faktiskt kan bli bra. Visst, Jokern utseende var väl ingen höjdare men å andra sidan gavs en rätt ok förklaring till varför att ser ut just så.

Det tråkiga med Suicide Squad är att den inte är hälften så cool som förhandstittarna ger anspråk på. Filmen försöker vara lite ”häftig” men känns i de lägena mest pubertal. Sen lider filmen precis som de två tidigare i sviten av att vara totalt rörig. Vad är det som gör att DC rör till det så till skillnad från Marvel? På pluskontot finns Harley Quinn som även om hon är lite småfånig även funkar ganska bra. Att Will Smith finns på rollistan brukar i sig räcka för att jag inte ska ge en film en ärlig chans och just därför känns det kul att konstatera att han faktiskt är bra i rollen som Deadshot (om än känns det som en lite konstig casting, varför har man en sådan superstjärna blott i en (nästan) biroll?). Jokern fungerar tyvärr inget vidare dock. Överlag är Suicide Squad en snyggt designad film men fylld med skavanker. Att varje superhjältefilm måste sluta med att en skurk ska nå världsherravälde genom att öppna någon slags interdimensionell portal känns dock rätt fantasilöst. Visst, det är en klassisk story för superhjältefilmer men det betyder ju inte att ALLA filmer måste handla om just det. Fokuserar jag på det som är positivt med Suicide Squad så får den ett medelbetyg, ett svagt sådant.

Extramaterialet består av dokumentärer på en timmes speltid. Det är inget fel på motivet på omslaget men det hade varit roligare med något mer udda med tanke på att det ju gjorts en hel del läckra bilder till filmen. Både bioversionen samt "extended cut" ingår, vet dock inte vad det är som skiljer?

:-I

Inga kommentarer: