fredag 30 oktober 2020

Birds of Prey

Suicide Squad introducerade Harley Quinn och om jag förstått saken rätt blev Margot Robbie så förtjust i karaktären att hon tjatade sig till en uppföljare där hon fick spela huvudrollen. Nåt sånt. Grejen är att även jag är en smula förtjust i Harley Quinn samt Margot Robbies tolkning av henne så även om den föregående filmen bara var sådär tänkte jag att det här kanske kanske skulle kunna bli lite kul.

Det blev det inte. Birds of Prey (2020) är en genomrutten film. På alla plan. Resultatet är fantasilöst, trött, löjligt och framförallt totalt ointressant. Vilket faktiskt mer än något annat känns rätt trist att behöva konstatera.

Det fanns visst lite extramaterial på denna Blu-ray men det sket jag i att se.

:-=

fredag 16 oktober 2020

Capone

Capone (2020) är en biografisk film om… Al Capone. Det var dock först när jag började titta som jag insåg att det inte var en skildring av hans liv utan den utspelas blott under hans sista levnadsår (med en och annan flash back). Vilket kanske inte var den mest spännande perioden i hans liv? Förvisso är det svårt att under en långfilms speltid skildra ett helt liv så rent generellt gillar jag biografiska filmer som väljer ut en viss specifik del av ett livsöde. Rent generellt. Jag känner mig dock inte övertygad om en skildring av Capones sista tid som mentalsjuk pga. syfilis är ett jättebra upplägg för en film. Eller rättare sagt: Efter att ha sett Capone är jag helt övertygad om att det är ett kasst upplägg för en biografisk film om honom.

Inget extramaterial på denna Blu-ray.

:-(

lördag 10 oktober 2020

Frozen II – Steelbook Edition


Första Frost (2013) var ju en formidabel succé, ett fenomen som höll i sig i många långa år. Men inget varar för evigt och för den som har barn i rätt ålder (vilket jag har) har det varit påtagligt att det hela har mattats av de senaste åren. Inget konstigt med det. Däremot känns det oerhört märkligt att Disney först nu (2019) klämmer fram uppföljaren Frost II. Några år tidigare är jag säker på att den hade blivit enorm, vilket den inte känns nu.

Har inte så mycket att säga om filmen i sig. Alla är tillbaka och det är välgjort och en hyffsat ok story. Varken mer, varken mindre. Det finns många barnfilmer jag absolut inte står ut men Frost är ändå rätt ok.

Kände mig nödgad att köpa en utgåva i plåtlåda. Något som jag uppskattar men barnen naturligtvis inte bryr sig ett dugg om. De tycker att det är tillräckligt exotiskt med att se film ”på skiva”… Det ingick lite extramaterial på denna utgåva vilket jag inte orkade med.

:-(