lördag 7 januari 2017

2016


Ännu en gång dags att summera mitt filmår. När det gäller mitt filmtittande fortsätter trenden att det blir allt färre filmer för varje år som går. 2015 skrev jag om 71 st. och under 2016 om 62 st. Att trenden går åt det hållet vågar jag påstå beror på faktumet att ha två småbarn högst påtagligt skäl tid från min ”egentid”… Hur som helst blev det 43 Blu-ray, 17 DVD och två biobesök förra året.

Mest anmärkningsvärt 2016 för DVDengar var att bloggen fyllde tio år!

Bästa nya filmer jag sett är Sauls son och The Big Short. Bästa gamla film är Tokyo Story. Bästa TV-serie jag såg är den några år gamla Human Planet och apropå TV-serier så blev jag klar med Mad Men.

Under 2016 har det där med att ha barn blivit påtagligt i och med att Dottern 1 nu är gammal nog att se film, vilket resulterade i Panda, Panda!, Surikaterna och Frost.

Annars har Star Wars spelat en rätt stor roll. Jag såg The Force Awakens på IMAX samt på Blu-ray, plöjde både en och två böcker om den samt införskaffade en liten BB-8 till Dottern 1 (och till mig...). Dessutom såg jag såklart Rogue One. Blickar jag framåt 2017 är såklart Episode VIII det jag filmmässigt ser fram emot mest!

Inga kommentarer: