lördag 20 maj 2017

SL-kort


Mitt egendesignade SL-kort med Donnie Darko har tjänat mig väl men det har blivit lite väl slitet och har börjat krångla. Alltså dags att beställa ett nytt och samtidigt kolla hur hårda SL är när det gäller att godkänna motiv? Inte så hårda alls visar det sig så nu har jag ett motiv från The Dark Knight! Det blev också en ursäkt att öppna och fingra lite på mitt ofantligt coola pokerset!

:-)

fredag 19 maj 2017

Rogue One – A Star Wars Story – Steelbook edition


Jag ville försäkra mig om att när Rogue One – A Star Wars Story släpptes på Blu-ray ville jag ha den samma dag. Därför vågade jag inte beställa utan sökte upp en butik. Valet råkade falla på El-Giganten som denna dag råkade ha en kampanj där man kunde köpa filmen för 99 kr. Jag ville dock givetvis ha varianten i plåtlåda vilket föranledde följande konversation mellan mig och den övertaggade ynglingen i kassan:


-Hej, hej, det blir 99 kr!
-Nej.
-Nej... det blir... 229 kr!...
-Det är det värt.
-Eh ja... det är ju... soldater på framsidan!
-Ja, är man en sån som ändå betalar för filmer så...
-Ja visst! Ha en fortsatt bra dag!



Jag har inte så mycket att tillföra utöver det jag skrev när jag såg Rogue One – A Star Wars Story på bio. Eller, jag får känslan att även om man i stort är väldigt nöjd med filmen så tror jag efter att ha sett om den att den kommer att växa till en riktig kultklassiker, alltså på riktigt. För övrigt inser jag att filmens officiella titel verkar vara endast Rogue One, det inser jag först nu. På utgåvan medföljer lite dokumentärer på cirka en timme vilket var trevligt men givetvis vill man ha mer (vilket man givetvis kommer att få i framtiden…). I övrigt konstaterar jag att omslaget på denna plåtlåda tillhör det absolut snyggaste nånsin till en Star Wars-film! (Spontant tävlar den med de snyggaste någonsin). Givetvis är det värt den extra pengen!

:-)

torsdag 11 maj 2017

Hacksaw Ridge


Det är tydligen hela tio år sedan Mel Gibson regisserade. Då var det den väldigt våldsamma Apocalypto och nu är det den väldigt våldsamma Hacksaw Ridge (2016). Filmen baserar sig på en verklig amerikansk marinkårssoldat som av religiösa skäl vägrade att bära vapen men som ändå krävde att få bidra som sjukvårdare. Hela den biten med vapenvägrandet är riktigt intressant. Dels hur han kommit fram till sitt beslut, men även hur marinkåren har så svårt att hantera frågan. Gällande det våldsamma så är stridsscenerna från Okinawa bland det mest grisiga som skådats, Mel Gibson levererar som förväntat.

Dock är Hacksaw Ridge en smula ojämn. Träningslägret som äger rum innan Okinawa känns mest som en oerhört trött pastisch på Full Metal Jacket. Kärlekshistorien som finns i bakgrunden känns dessutom ganska blodfattig.

(Personligen var det dock både kul och oväntat att Brenda Chenowith dök upp i en biroll. Det var totalt oväntat! Brenda Chenowith? Jo, Brenda från den fullständigt geniala Six Feet Under. Oerhört nostalgiskt återseende!)

Tyvärr var det inget extramaterial på denna Blu-ray.

:-I

onsdag 10 maj 2017

Julieta


Jag har ingen direkt relation till Almodóvar och har nog (?) bara sett en film av honom: Att återvända. En film som jag förvisso gillade förvånansvärt mycket. Julieta (2016) är tydligen en typisk Almodóvar i det att det handlar om en komplicerad mor/dotterrelation. Samtidigt som det inte är en typisk Almodóvar i det att den är mindre “mustig” och urflippad än vad han brukar bjuda på.

På sätt och vis är det ett gripande porträtt som tecknas samtidigt som filmen känns en smula ofullständig. Säcken knyts liksom inte ihop.

Det medföljer inget extramaterial på denna Blu-ray.

:-I

torsdag 4 maj 2017

The Neon Demon


De senaste åren har jag och ABR haft för vana att se Nicoals Winding Refns filmer. Det började med Valhalla Rising, fortsatte med Drive och sen Only God Forgives. Tanken var att vi även skulle se The Neon Demon (2016) ihop men det var svårt att styra upp.

Jag är ett stort fan av Refn men på senare år har jag börjat klia mig mer och mer i huvudet. Bildspråket är fenomenalt (googla bara på trailern!) men vad vill han säga? Eller, vill han inte säga något utan bara bjuda på ögongodis? Inget fel i det, men… Eller vill han med just The Neon Demon bjuda på ögongodis utan någon som helst substans för att med det säga något om supermodeller och modebranschen? Hur som helst utgör filmens titel en tydlig innehållsdeklaration: Det är mörkt, det är blodigt och det är mycket neon.

Det medföljer blott 10 minuters extramaterial på denna Blu-ray.

:-I