torsdag 15 april 2010

The Lord of the Rings


Lord of the Rings-trilogin tillhör mina absoluta favoritfilmer någonsin! Utöver att filmerna var totalt fantastiska i sig så var dessutom de förlängda utgåvorna på DVD bland det maffigaste som gjorts. Filmerna förlängdes med massor av bra scener och extramaterialet tillhör bland det mest omfattande och intressanta som gjorts. Ribban lades väldigt högt. Vilket t.ex. en senare release på DVD misslyckades att nå upp till.

Lord of the Rings på Blu-ray tillhör ett av de där släppen man allra mest sett fram emot... varför det känns så ruttet att behöva bli besviken. För av någon outgrundlig anledning är det bioversionerna som släpps nu, de förlängda får vänta. Surt! Samtidigt är det såklart underbart att se filmerna i HD! Angående det har bildkvaliteten på framförallt den första filmen fått viss kritik och visst, den är lite svajig ibland. Samma sak gäller även på film två och tre men inte alls i samma utsträckning. Sen får man komma ihåg att förväntningarna är så uppskruvade att det är lätt att bli för kritisk. Det är som sagt kul att se filmerna i HD och överlag är det bra!

Extramaterialet... är samma som ingår i de första DVD-släppen av bioversionerna dvs. ointressanta ”first look”, trailers etc.

Nähä. En Lord of the Rings box i Blu-ray ska betinga högsta betyg. Gör den inte det är det något som gått snett.

:-I

Inga kommentarer: