måndag 10 november 2008

Indiana Jones och kristalldödskallens rike


Såg Indiana Jones och kristalldödskallens rike på bio och tyckte då att det var en film som hade både sina poänger och skavanker. Det tycker jag fortfarande. Tänker inte nämna något om filmen, den är vad den är, en bitvis underhållande rätt dum film.

Bildkvaliteten är kanske inte så vass på denna Blu-ray som man kanske kunnat tro men jag skulle gissa att det snarare beror den stilen som man valt för att den ska matcha de tidigare filmerna. Bilden är lite mjuk men det är ingen direkt invändning utan mer ett konstaterande.

Extramaterialet är det som är intressant. Det är späckat med dokumentärer och när man ser dom får man känsla att det handlar om ett riktigt mästerverk. Fascinerande hur väl dom lyckas sälja filmen här. Men bortsett från just det är dokumentärerna välgjorda och skänker en mycket bra inblick i filmen, i HD! Och Steven Spielberg är som alltid oerhört intressant att lyssna på. Litet minus för omslaget bara. Att göra ett sådant i metallic låter lyxigt i teorin men blir sällan snyggt i praktiken. Vet inte varför men så är det.

Men gillar man filmen lär man bli nöjd med den här utgåvan!

:-I

Inga kommentarer: