måndag 1 april 2019

Air Strike


Alla filmer som utspelas under andra världskriget måste ses, vilket är den enda anledningen till att jag genomled Air Strike (2018). Det rör sig om en kinesisk film där man kvoterat in några kända amerikanska namn (Bruce Willis samt Adrien Brody (i en minimal roll)), sannolikt för att kunna sälja filmen i väst. Filmen utspelas 1937 och skildrar japanska luftangrepp på Kina. Tappra kinesiska piloter tampas med erfarna japanska piloterna som flyger de tekniskt överlägsna Zero-planen (att den berömda Zero:n togs i drift först 1940 tas inte hänsyn till…).

Air Strike verkar förvisso haft en relativt hög budget så den är rätt snygg. Dessvärre är utförandet genomuselt på alla plan. Hade man bara skruvat handlingen lite, lite till så hade det känts som en parodi på krigsfilm. Klyschorna haglar och stridsscenerna känns (trots den snygga ytan) som ett dataspel. Realism existerar över huvudlaget inte. Däremot finns det gott om dråplig ”humor”, uppblåst pampighet samt även lite kung-fu!

Den amerikanska utgåvan är tydligen en halvtimme kortare och gissningsvis därför lite mer uthärdlig än detta sega långkok på dryga två timmar. Inget extramaterial på denna Blu-ray.

:-=

Inga kommentarer: