onsdag 24 februari 2016

The Martian (3D)


Hade väl en aning uppskruvade förväntningar på .The Martian (2015). Det var något i kombinationen av en realistisk rymdfilm med Ridley Scott samt med relativt positiva förhandsrapporter. Filmen lever tyvärr inte upp till mina förväntningar, inte för att den är dålig utan för att den är ojämn. När The Martian är som bäst är den faktiskt enastående! Det bjuds på genomtänkt sci-fi som liksom får en att tänka exakt lagom mycket. Utseendemässigt är den dessutom en fröjd att beskåda! Framförallt kanske själva Mars men faktiskt även alla annat. Det finns inget att klaga på!

Dessvärre är The Martian kryddad med för mycket humor. Och jag vet att jag är ytterst känslig för humor men det betyder inte nödvändigtvis att jag avskyr all form av humor. Det måste dock råda balans. Jag vet inte om så var fallet men jag får känslan av att mycket av den humor som förekommer i de scener som inte utspelas på Mars är tillagda bara för att tilltala en publik som inte riktigt nöjer sig med bara sci-fi ska få känna sig nöjda när filmen väl är över? Att jag inte kan låta bli att tänka i dom banorna gör att jag stör mig. Sen detta med hur hela världen enas etc. etc. är väl i sig inte en dum tanke. Men sånt är väldigt knepigt att skildra på ett snyggt sätt och i The Martian blir det lite pannkaka, tyvärr.

Är lite osäker på varför jag betalar för en film i 3D för att sen se den i 2D? För att jag kan? Bildkvaliteten (i 2D) är hursomhelst såklart sylvass. Det medföljer lite extramaterial på ca: 45 minuter varav det mesta består av ointressanta mockymentarys.

:-I

Inga kommentarer: