onsdag 25 maj 2011

Winter’s Bone


Jag är inget stort fan av skräckfilm. Alltså, några av mina favoritfilmer är just skräck och jag är fascinerad av fenomenet i sig. Men generellt är jag absolut inget jättefan av genren. Det blir ofta för överdrivet och ointressant.

Så vad har det med Winter’s bone (2010) att göra? Winter’s bone skulle aldrig klassas som en skräckfilm. Ändå skulle jag säga att den absolut lånar idéer från skräckfilm men gör det som en ”vanlig” film. Och det är något jag gillar! Tjej rör sig igenom en stad av obehagliga hillbillys, på jakt efter svaret på gåtan om var hennes försvunne far tagit vägen? Det är ett mysterium, man får hillbillys med högst oklara familjeband och så några riktigt vidriga grejer. Motorsågsmassakern light. Inga motorsågar dock. Winter’s bone är en film som lyckas förmedla en riktigt obehaglig stämning vilket väl borde vara vad skräck handlar om?

Bildkvaliteten är riktigt bra! Extramaterialet består av ett slags reportage hos riktiga hillbillys och var förvånansvärt intressant. Dom har samarbetat med filmskaparna och några är t.o.m med i filmen.

:-)

Inga kommentarer: