söndag 17 januari 2010

The Wrestler


Pga. den fantastiska The Wrestler med Mickey Rourke har måndagarna blivit synonymt med Eurosport för min del. I måndags (ja, jag ligger lite efter med bloggandet...) var det dock ingen sändning så jag valde att istället spana in filmen som också heter The Wrestler men som är från 1974 och inte har något att göra med den från 2008.

Det här är en riktigt usel film. Storyn bygger på att man följer en ung och lovande brottare på vägen till toppen i en bransch som är korrupt. Dock ingår i filmens premiss att wrestling är på riktigt så man får inte lära sig något vettigt om branschen. Det är lite sega matcher, korkad dialog och några riktigt usla skämt.

Men! Filmen lyckas faktiskt att ta upp några frågor om villkoren för utövarna och jämför med andra ”sporter”. En annan sak som fungerar rätt bra är när den på ett pedagogiskt sätt ska förklara de grundläggande skillnaderna mellan olika stilar och det som ju är show. Plus att det kryllar av gamla legender som levererar högst ojämna insatser.

Bilden är i 4:3 och kvaliteten, i brist på bättre ord, är bland det sämsta jag sett på DVD. Dessutom saknas både undertexter och extramaterial.

En usel utgåva av en usel film. Men jag hade trots allt lite kul med de gamla legenderna...

:-(

Inga kommentarer: