söndag 17 januari 2010

2009

Det är hög tid att sammanfatta mitt filmår 2009. 2008 hade jag betygsatt 152 filmer på den här bloggen och i år blev det 157 stycken. Känns bra! Av dessa har jag sett 4 på bio, 2 på tv och 73 på Blu-ray vilket alltså betyder att de resterande 78 har varit DVD. Vilket i sin tur betyder att det nu är nästan, nästan 50-50 mellan DVD och Blu-ray. Är i och med det övertygad om att 2010 blir det året då HD tar över! (Vilket får mig att spekulera i huruvida jag måste byta namn på bloggen?)

Årets släpp är helt klart Watchmen the ultimate cut. Watchmen är 2009-års bästa film och den utgåvan är ett föredöme. Annars var jag väldigt, väldigt nöjd över att Heat dök upp.

Annat som är värt att påpeka för egen del är att jag tidigt på året såg The Wrestler vilken gjorde ett så starkt intryck att jag återigen tagit upp intresset för denna underhållningsform. Vilket märkts på denna blogg.

Sen hade jag ju den finska krigsfilmshelgen vilken är beskriven här och här. Slutligen har jag dragit igång med första världskriget vilket tagit längre tid än vad jag räknade med initialt men det är inte något som jag glömt bort och jag jobbar vidare på det.

Det riktigt stora som utannonserats under 2010 är Sagan om Ringen i Blu-ray som efter att ha blivit försenad ska släppas under våren. Dock bara bioversionerna vilket är ett faktum som pendlar mellan obegripligt och galet irriterande. Annars förutsätter jag att trenden att släppa alla gamla favoriter kommer att fortsätta.

Inga kommentarer: