måndag 7 december 2009

Whatever Works


Woody Allen fortsätter att spruta ur sig filmer och Whatever works (2009) är den senaste. Var inte jätteimponerad av den förra, Vicky Cristina Barcelona, men hade lite förväntningar på den här eftersom kombinationen Larry David och Woody Allen på pappret lät bra.

Resultatet blev dock inte så lyckat. Tyvärr. Det enda som är roligt med filmen är när Larry David går omkring och är cynisk och bitter. Där blir det en hel del skratt. I övrigt är det väldigt oinspirerat och tramsigt. Det känns som att Woody Allen har gjort den här filmen flera gånger förr och att han nu inte ens orkar anstränga sig. Och vad ska man säga om gubbsjukan? Alltså, gubbsjuka måste få vara ok att framställas på film precis som alla andra ämnen. Och att Woody Allen har gjort det till sin nisch är även det ok. Någon måste få ha den rollen. Men att den 20 år gamla Evan Rachel Wood (med sin otroliga elfenbensfärgade hy) ska spela en flickaktig 17-åring som faller för Larry David och att dom dessutom blir ett par. Jag menar, någon slags rimlighetsgräns borde det väl ändå finnas?

Larry David till trots är det här en trist historia som det inte finns någon anledning att slösa tid eller energi på. Skaffa Curb your enthusiasm istället (vägrar skriva ut den galet usla svenska titeln som den serien har fått).

:-(

Inga kommentarer: