lördag 18 juli 2009

The International


Det är inte ofta som Interpolagenter får spela huvudrollen men så är fallet i The International (2009). Filmen är centrerad kring den desillusionerade få-saker-gjorda killen spelad av Clive Owen och hans (yrkes) partner, spelad av Naomi Watts, som är mer by-the-book. Fienden är en internationell storbank inblandad i en massa tveksamma och smutsiga affärer och som tydligen baserar sig på den verkliga skandalbanken BCCI.

Jag hade hoppats på en läcker thriller med skön stämning men man får bara delvis det. Det är en väldigt snyggt fotad film och att den utspelar sig på så många olika platser jorden runt ger den där sköna stämningen jag ville ha. Vad jag dock inte ville ha är för mycket action samt det övertydliga. Karaktärerna behöver inte förklara exakt vad som händer hela tiden utan sånt kan man faktiskt överlämna till tittarna att lista ut själva.

Bildkvaliteten levererar vad en ny film i Blu-ray ska leverera och de vackert fotade miljöerna är riktigt läckra. Snabbkollade lite på några av de medföljande dokumentärerna men dom var sövande tråkiga. Ett kommentarspår ingår även.

Jag hade hoppats på en smart och läcker film men istället fick jag en som var rätt dum, om än läcker. Rekommenderas om man är på humör efter lite hjärndöd underhållning vilket man ju kan vara då och då.

:-I

Inga kommentarer: