lördag 18 juli 2009

Fanboys


Premissen är lysande: Det är 1998 och Star Wars Episode 1 har ännu inte haft premiär. En i det det lokala nördgänget är dock dödssjuk i cancer varför idén kläcks att dom ska bila tvärs över USA till Skywalker ranch och där stjäla en kopia av filmen så att han hinner se den innan han dör!

Fanboys (2008) är en roadmovie späckad med referenshumor till Star Wars som dessutom innehåller diverse cameos (bland andra av Billy Dee Williams och Carrie Fischer). En bra idé på pappret men som tyvärr inte blev lika bra i utförandet. Filmen är sjukt ojämn. Riktigt roliga saker blandas med supertöntiga skämt och en story som inte fungerar över huvud taget. Är man inte Star Wars nörd lär man inte få ut något av Fanboys eftersom man missar referenserna och humorn i övrigt är rätt usel. Samtidigt är många grejer faktiskt riktigt roliga! Som driften med Trekkies, som skämtet med den farliga killen som inför premiären har tatuerat en stor Jar Jar Binks, osv...

Filmen är tydligen endast släppt på Blu-ray i Kanada men jag såg den hos MA så det var inget problem... Bildkvaliteten är inget vidare och jag har läst mig till att det saknas extramaterial.

Fanboys är en väldigt ojämn film som det krävs antingen att man är en Star Wars nörd eller att man har riktigt taskig humor för att få ut något av den.

:-I

Inga kommentarer: