onsdag 18 mars 2009

Låt den rätte komma in


Låt den rätte komma in har orsakat mig mycket huvudbry sen jag såg den på bio. Jag gick ut rätt hårt med hur bra jag tyckte den var samtidigt som så många varit åtminstone lätt skeptiska. I alla fall alla som läst boken. Och jag tyckte ju själv att om man utgår från boken så finns vissa problem med filmen. Så jag har funderat på om jag kanske drogs med i hypen, om jag överdrev. Ett bra sätt att ta reda på hur det ligger till är att se om den.

Jag har dock inte ändrat mig för Låt den rätte komma in ÄR en fantastiskt bra film! Den kan aldrig leva upp till eller vara boken så släpp det. Se istället vilken otroligt vacker film (på alla plan) det är. Andra gången tyckte jag dessutom fungerade bättre än den första eftersom man slapp sitta och spekulera och fundera över vad som var och skulle vara med. Det var lättare att bara njuta.

DTS-spåret är vasst och filmen ser väldigt bra ut i Blu-ray! Inte som de allra bästa filmerna men ändå imponerande, framförallt snölandskapen. Kommentarspåret med Thomas Alfredsson och John Ajvide Lindqvist är överlag väldigt underhållande och informativt. Vad jag dock saknar är dokumentärer om rollbesättning, specialeffekter etc.

En oväntad bonus som följde med var DVD-versionen av filmen och jag vet inte hur dom tänkte där? Är det möjligen så att dom kör det gamla HD-DVD-combo tricket? Som gick ut på att sälja filmer till folk som ännu inte köpt en HD-DVD-spelare, som funderade på att göra det och som inte ville köpa om en ny film i det formatet. Dessa fick filmen både på HD-DVD som man kunde titta på i framtiden och i DVD så att man kunde se filmen på en gång.

Låt den rätte komma in ÄR en av förra årets bästa filmer och en av de bästa svenska filmerna någonsin. Punkt!

:-D

Inga kommentarer: