tisdag 30 oktober 2007

Blood Diamond


Det är mycket vapenhandel i Afrika just nu. Jag syftade just på film alltså. Blood diamond handlar om de diamanter som finansierar vapenköp till inbördeskriget i Sierra Leone. Filmen kretsar kring fyra karaktärer: Svart bybo som vill rädda sin familj från gerillan (Djimon Hounsou ), vit infödd diamantsmugglande fd. legosoldat (Leonardo DiCaprio), vit amerikansk journalist (Jennifer Connelly) som arbetar på ett reportage om diamantindustrin samt den som hela filmen kretsar kring: En gigantisk rosa diamant som alla vill lägga vantarna på. Det kanske låter som Den vilda jakten på stenen men det är det verkligen inte! Blood diamond utgör en seriös kommentar i ett allvarligt ämne och överlag lyckas den bra med det. Skådespeleriet är på toppklass och det är kul att återigen kunna konstatera att DiCaprio ju är en riktigt bra skådis! Men det finns problem med filmen. Ibland spårar allt ur och det blir lite buskis av det hela vilket känns så himla onödigt eftersom även i de dåliga och fåniga scenerna skymtar ett riktigt bra manus där någonstans i bakgrunden.


Extramaterial består av ett antal dokumentärer varav en lång om diamantsmugglingen var riktigt intressant, samt ett kommentarspår jag inte hann med.

:-I


Det här var den sista Blu-ray filmen för den här gången och nu har jag lämnat tillbaka spelaren. Dock lät jag inte Dracula lämna mitt hem, så nu äger jag min första HD film. Om det innebär att jag tagit ställning i formatkriget låter jag vara osagt, däremot kan jag säga att jag är sugen på att uppgradera!

Inga kommentarer: