söndag 21 januari 2007

Brazil


Det är lika bra att erkänna på en gång: Jag hade inte sett Brazil förut och jag har vett nog att skämmas för det. Egentligen förstår jag inte varför det aldrig blivit av? Jag gillar Terry Gilliam, det är en klassiker och när jag läste om Critarions hyllade superutgåva var det en viktig anledning till att jag skaffade min första DVD-spelare för ett antal år sedan.

Tyvärr måste jag erkänna att jag blev något besviken. Inte för att filmen var dåligt, inte alls, men för att jag hade förväntat mig… något annat. Något mer visuellt och fantastiskt. Vilket såklart är väldigt orättvist mot filmen. Jag menar, det är inte dens fel att jag hade felaktiga förväntningar. Å andra sidan tror jag inte att objektiva bedömningar är möjliga, så det är som det är med den saken. Men filmen är bra, helt klart. Och den är så pass komplicerad att man antagligen måste se om den flera gånger för att verkligen uppskatta den.

Egentligen är det inget större fel på den här utgåvan. Ok ljud och bild och en dokumentär som var rätt intressant. Å andra sidan vet man att Critarions superutgåva med extra allt finns där ute och självklart är det den som gäller.

:-)

Inga kommentarer: