lördag 29 mars 2014

Kick-Ass 2


Bland filmer som kommit de senaste åren är Kick-Ass en av mina absoluta favoriter. Så självklart var jag nyfiken på Kick-Ass 2 (2013).

(En parantes är att jag köpte filmen i december och har sett den först nu vilket är en direkt följd av Dotterns ankomst i mitt liv. Visst har jag sett en rad filmer sen dess så visst handlar det om en prioritering att jag ser Kick-Ass 2 först nu. Självklart. Men ändå, det är ändå en indikator på att jag helt enkelt inte hinner med film i samma utsträckning längre. Och konstigt vore väl annat!)

Kick-Ass 2 har samma stil som förlagan men känns tyvärr bara som en blek kopia. En upprepning. Vilket är förödande eftersom en så stor poäng med Kick-Ass var att den kändes så ny och överraskande. Därmed inte sagt att Kick-Ass 2 är dålig för det är den inte. Storyn förs framåt och vissa scener är riktigt roliga. Men magin från originalet infinner sig aldrig.

Extramaterialet består av ett kommentarspår med regissören samt huvudrollsinnehavarna. Det är lite halvtramsigt och inte särskilt givande. Utöver det ingår dokumentärer på ca: en timme som är sevärda.

:-I

Inga kommentarer: