onsdag 27 november 2013

Marnie


Jag kommer gör ett avsteg från den allrådande principen på den här bloggen. Som säger att jag recenserar produkter, inte filmer i sig. Alltså, kommer det en box så recenserar jag hela boxen när jag är klar. Min julklapp Hitchcock – The Masterpiece Collection kommer dock bli ett undantag. Ett mastodontinlägg med 14 inlägg som kanske drar ut väldigt på tiden blir helt enkelt ogörligt. Så jag frångår principen och tar filmerna var för sig och så knyter jag ihop säcken med ett avslutande inlägg om själva boxen när jag väl är i mål.

Fortsätter med 60-talet och efter The Birds var det dags för Marnie (1964). En film som har vissa likheter med Vertigo. Att det handlar om besatthet, om att försöka ändra på någon så att den ska passa en själv. Det är dock inte lika raffinerat som i Vertigo även om det är en underhållande film. Eftersom jag förknippar 60-talets Sean Connery med James Bond känns han lite malplacerad, men han gör en väldigt bra rolltolkning.

Bildkvaliteten är tyvärr väldigt ojämn. Ibland är det skarpt, ibland suddigt. Extramaterialet utgörs av en dokumentär på en timme.

:-)

Inga kommentarer: