måndag 28 oktober 2013

WWE - Hart & Soul – The Hart Family Anthology


Min måndagstradition att se wrestling fortsätter. Oftast tittar jag på Eurosport men när dom inte sänder ser jag ofta på DVD. Tillfällena är inte särskilt ofta så jag har hållit på ett tag med den senaste: Hart & Soul – The Hart Family Anthology från 2009. Den kanadensiska familjen Hart tillhör de mest framträdande familjerna inom wrestlingen. Högst upp patriarken Stu Hart och under honom sina tolv (!) barn varav i princip alla blev wrestlers eller gifte sig med wrestlers… Mest känd av alla blev Bret ”The Hitman” Hart, vars karriär man kan få en intresssant inblick i den utmärkta dokumentären Wrestling with Shadows. Bret som tillsammans med Jim ”The Anvil” Niedhart i tag-teamet The Hart Foundation för övrigt införde det klassiska svart-rosa färgtemat som numera förknippas med familjen och brottarna runt omkring den. (Tror fortfarande inte riktigt att Frugan är säker på hur mycket jag inspirerades The Hart Foundations logga när jag designade inbjudningarna till vårt bröllop…)

Nåväl! Är man bekant med familjen vet man att dom är mer eller mindre gala och lider av ständiga konflikter. Den dokumentära delen på den första skivan speglar detta faktum rätt väl. På skiva nummer två och tve finns sen ett bra urval av viktiga matcher där fokus av naturliga skäl främst ligger på Bret. Övriga familjens närvaro har allt som ofta kretsat kring honom.

Är man intresserad av ämnet är det helt klart en sevärd dokumentär. Jag blir ofta förvånad över hur WWE, som tenderar att producera så mycket skit ändå ofta lyckas väl med sina DVD:er!

:-)

Inga kommentarer: