onsdag 29 maj 2013

Family Plot


Jag kommer gör ett avsteg från den allrådande principen på den här bloggen. Som säger att jag recenserar produkter, inte filmer i sig. Alltså, kommer det en box så recenserar jag hela boxen när jag är klar. Min julklapp Hitchcock – The Masterpiece Collection kommer dock bli ett undantag. Ett mastodontinlägg med 14 inlägg som kanske drar ut väldigt på tiden blir helt enkelt ogörligt. Så jag frångår principen och tar filmerna var för sig och så knyter jag ihop säcken med ett avslutande inlägg om själva boxen när jag väl är i mål.

Efter Frenzy var det dags för Family Plot (1976) som blev Hitchcocks sista film. Hitchcock fyllde gärna sina filmer med humoristiska inslag men här ryms själva filmen inom genren komedi. Vilket inte är min favoritgenre. Just därför är det kul att Family Plot är en underhållande och sevärd film. Ännu en gång. Absolut inte något av Hitchcocks bästa utan han lämnar scenen med en liten bagatell om en diamantstöld.

Extramaterialet utgörs av en intressant dokumentär. Tyvärr är bildkvaliteten på Family Plot riktigt risig och inte alls godkänd.

:-)

Inga kommentarer: