måndag 18 februari 2013

Dredd


Nu kommer den ännu en gång, den där meningen: När jag växte upp var jag ett stort fan av... Men det var faktiskt så att när jag växte upp var jag ett stort fan av serien Judge Dredd! Det kom en filmatisering 1995 med Sylvester Stallone i huvudrollen. På 90-talet hade dock Hollywood ännu ingen aning om hur man gör superhjältar på film så den var såklart en besvikelse.

Inför nya filmatiseringen, Dredd (2012), var mina förväntningar inte särskilt höga. Filmen Dredd visar sig dock vara väldigt underhållande! Dom har prickat rätt när det gäller förlagan och gjort en värdig filmatisering av serien. Det är inte på något vis djupsinnigt utan så korkat och våldsamt som det ska vara. En sak med serierna är att dom var väldigt råa och det har man inte censurerat. Dredd är precis så rå och brutal som man kan önska.

Visuellt har dom dessutom fått till Mega City One så att det ser spännande ut. Jag är med andra ord helnöjd och ser gärna uppföljare!

Filmen finns även på 3D men dels har jag ännu inte skaffat såna där glasögon, dels hyrde jag och då ingick inte 3D-versionen. Inte heller något extramaterial.

:-)

Inga kommentarer: