tisdag 1 mars 2011

Cass


Hur många filmer om huliganer som följer West Ham United går det att göra? Footsoldier var ju inne på det. Sen jag i somras såg Hooligans samt The Firm. Visst för att West Ham var ökända men dom var inte unika, det finns andra lag att välja. Fast visst är det lite kul då jag (avlägset) följt just den klubben sen 90-talet.

Men med Cass (2008) hade det inte gått att välja ett annat lag eftersom det handlar om en verklig person. Jag har faktiskt hans bok Congratulations – You have just met the I.C.F. hemma i bokhyllan. Det filmen gör bra är att skildra den rasism som Cass utsätts för som liten och sen resten genom livet. Han är adopterad av ett vitt par och på moderns begravning försöker prästen hindra honom att säga några ord eftersom det endast är familjemedlemmar som får tala. Det är tankeväckande att man inte bara får se rena trakasserier utan även såna situationer som handlar om obetänksamheter och missförstånd.

Annars är det väl det gamla vanliga i genren. En blandning av slagsmål, så blir det något övertramp med hämnd som spårar ur. Samt hysteriska kvinnor som vill att deras män ska lägga av med dom där dumheterna. Det är tjatigt och inte särskilt välspelat. Samtidigt som dom faktiskt fått till vissa saker rätt bra.

Extramaterial saknas. Dassig bildkvalitet på denna DVD, tydligen finns den utgiven på Blu-ray i England.

:-I

Inga kommentarer: