tisdag 15 februari 2011

Nåt i kikaren


Club Kalkon har haft ännu en sammankomst. Filmen ifråga, Mongolpiparen (2004), bytte namn till Nåt i kikaren när den släpptes på DVD. Ärligt talat, säger inte det precis ALLT?

Två olyckliga par. Mannen från det ena och kvinnan från det andra åker till Gotland. Där befinner dom sig i ett hus och de skriker och bråkar konstant. Poängen ska vara att dom är genuint olyckliga i sina officiella relationer men filmen gör inget för att åskådliggöra detta. Mitt i detta spelar Vanna Rosenberg en häxa som sticker nålar i en voodoo-figur föreställande hennes pojkvän och... äh jag orkar inte... Ibland kan det roligaste som finns vara att skriva en rejäl sågning. Men Mongolpiparen (syftande på en fågel, som killen måste skåda så att han kommer upp i 300-klubben för fågelskådare) är så galet usel och genomtråkig att jag inte orkar. Bland det sämsta jag sett.

Jag måste bara ställa en fråga: Den marknadsförs som en komedi. Men... jag ser ingen humor. Mongolpiparen innehåller knappt ens några (misslyckade) skämt. Obegripligt! Man undrar om någon som varit med och jobbat med den här filmen känner att det kunde blivit helt ok? Jag kan nämligen inte se det, till skillnad från andra filmer där man liksom kan peka på vad som gick snett.

:-=

Inga kommentarer: