lördag 30 oktober 2010

Oskuldens tid


När vi senast såg om Casino Royale ställde frugan frågan varför Eva Green inte syns på duken oftare? Mot bakgrund av att hon ju är helt gudomlig. Bra fråga! Hur som helst har nu Cracks (2009) dykt upp i hyrhyllan. Fast i Sverige har den fått titeln Oskuldens tid vilket är helt obegripligt eftersom det ju är Age of innocence som är Oskuldens tid...

30-talet, England. 15-åriga flickor och deras simlärarinna spelad av just Eva Green. Det ska väl vara någon slags Döda poeters sällskap, fast för tjejer. På pappret låter det kanske som en film som skulle kunna tala till snuskhummern inom en och det gör det. Dom nakenbadar och har sig. Men sen tar storyn en rätt äcklig vändning. Och inte äcklig på det där bra sättet utan det är plumpt genomfört. Usch.

Annars är det här som sagt en film som är gjord för tjejer. Jag försöker inte spela dum men jag fattar den verkligen inte? Dom smyger ut nattetid på picknick och alla ska ta med sig olika sorters mat och dom blir hysteriska över detta. Och över att plocka blommor. Typ. Nu är det som sagt inte en särskilt bra film så jag skulle inte rekommendera den till tonåriga flickor som någon slags identifikationsberättelse. Vad jag dock är ute efter är att även om det var en välgjord film så skulle den ändå inte vara något som jag kan relatera till.

För övrigt skitdålig bildkvalitet, ser ut som DVD.

:-(

Inga kommentarer: