måndag 5 april 2010

Zombieland


Zombieland (2009) tillhör den tveksamma genren zombiekomedi. Hade det varit för mycket komedi hade det nog inte funkat men humorn ligger ungefär på samma nivå som i den lysande Shaun of the dead. Skillnaden är att där Shaun är lågmält brittisk är Zombieland högljutt amerikansk. Måste jag välja föredrar jag Shaun, vilket inte på något vis innebär att Zombieland inte är underhållande. För det är den! Ibland blir det lite gapigt men överlag är det riktigt roliga och absurda saker som pågår. Effekterna är väl utförda och emellanåt rätt grisiga. Och det kryllar av referenser till nördiga filmer vilket är kul! Scenen med cameon av en viss stor skådis är för övrigt fantastisk underhållande och skruvad. Nämner inte mer än så.

Handlingen? Tja, det har inträffat en zombie break out, det mesta har gått åt skogen och man får följa några människor som försöker överleva. Precis som vanligt alltså.

Bild och ljud är av toppklass på denna importerade Blu-ray. Extramaterialet består av det gamla vanliga dvs. ett kommentarspår, några dokumentärer samt bortklippta scener. Såg filmen hos TC och har inte tagit del av detta.

:-)

Inga kommentarer: