tisdag 26 januari 2010

Drag Me to Hell - unrated director's cut


Har aldrig varit något större fan av Sam Raimis Evil dead filmer, inte någon utav dom. Kombinationen av äckel och tramsig humor har aldrig tilltalat mig. I och med Drag me to hell (2009) är han tillbaka i en film i samma stil som Evil dead och alla som gillar sånt applåderar högt. Själv är jag inte lika road.

Storyn handlar om en tjej som jobbar på bank och som pressas av sin chef att fatta ”tuffa beslut”. På grund av det nekar hon en zigensk kvinna uppskov och det slutar med att kvinnan kastar en förbannelse över henne. På detta följer mycket äckel i allmänhet och kroppsvätskor i synnerhet. Alltså, Drag me to hell är en i vissa avseenden rätt underhållande film. Samtidigt som den i andra lite långtråkig och märkligt på ett tveksamt sätt. Gillar man stilen blir man nog inte besviken då filmen är välgjord. (Lite osäker på vad som är så himla unrated med den här versionen som faktiskt är exakt lika lång som bioversionen?)

Bildkvaliteten på denna importerade Blu-ray är riktigt riktigt bra! Och ljudet är mäktigt. Det ingår ett gäng dokumentärer som jag inte tog mig tid att spana in.

:-I

1 kommentar:

Anonym sa...

Kass film ja, men rädd blev man...