söndag 15 februari 2009

Royal Rumble 1989 & 1990


Wrestlingtemat med anledning av The Wrestler fortsätter. Blir nästan irriterad över vilken orättvisa det är att jag sitter med den här filmen i mitt knä och knappt bryr mig utan ser den som ”rätt kul”. För en knappa 20 år sen hade MÖRDAT för tillgång till den här.

Av alla årliga WWF-galor var Royal Rumble min favorit och i den här utgåvan ingår galorna från 1989 och 1990. Det är upplägget i Royal Rumble som gör det så fantastiskt underhållande: De trettio deltagarna börjar med att dra varsin lott med ett nummer (givetvis fejk). Nummer ett och två börjar i ringen och sen kommer det in en ny brottare varannan minut tills alla 30 har anlänt. Brottare slås ut genom att slängas över översta repet och vinnare är siste man i ringen. Mycket enkelt. Det roliga är det konstanta kaoset, dom oväntade konflikterna och allianserna samt att de mest hatade brottarna alltid är dom som hänger med längst.

Utöver den stora finalen ingår ett antal förmatcher som i regel är tämligen ointressanta.

Bilden är i 4:3 och bildkvaliteten är av 20 år gammal tv-kvalitet dvs. inget vidare. Men det var ju såhär det såg ut när det sändes.

Royal Rumble är både dumt och väldigt underhållande. Måste köpa på mig fler!

:-)

Inga kommentarer: