söndag 7 september 2008

Memento


Haft ett uppehåll i bloggandet främst pga. semester men nu är jag tillbaka. Försöker med ojämna mellanrum kolla upp såna filmer som man gillade skarpt när dom för ett antal år sedan släpptes men som man undrar om dom verkligen förtjänar att betraktas som klassiker eller ”bara” som väldigt bra?

Efter en omtittning får Memento placera sig i kategorin väldigt bra, för det är den! Guy Pearce (vart tog han vägen?) är riktigt bra som kille med minnesförlust. Ibland känner jag att mitt liv påminner lite om hans, med att skriva lappar och e-post till mig själv för att komma ihåg allt jag ska uträtta… Och han som spelar Ralph Cifaretto i Sopranos är som vanligt lysande som obehaglig typ! Trinity är dock lite seg. Filmen är dock helt klart bäst första gången man ser den och den bakvända strukturen är nog kanske mer intressant som koncept än något annat. Men det är absolut en spännande och välgjord film.

Den tekniska kvaliteten på den här utgåvan får godkänt, inte mer. Trist att det inte ingår något extramaterial.

Memento är inte den där klassikern, en av de bästa filmerna det här årtiondet, som en del vill mena. Däremot är det en väldigt bra film!

:-)

Inga kommentarer: