söndag 6 juli 2008

I am Legend


Jag avskyr Will Smith, jag tål inte hans kaxiga ”lustigheter”. Kan inte säga att han alltid är dålig eftersom jag aktivt börjat undvika hans filmer efter I Robot. Trodde den skulle vara en hyfsat seriös sci-fi men efter 20 minuter var jag tvungen att stänga av och gå tillbaka med den till videoaffären och hyra något annat. Men I am legend lockade lite med vyerna över ett öde New York och dessutom lite extra med att få se detta i HD så jag tänkte att jag skulle ge Will Smith en sista chans.

Och faktum är att han tog den! Will Smith gör en hyfsat nedtonad och bra insats som den sista människan i New York, endast i sällskap av sin hund. Vad som har hänt är nämligen att en epidemi har brutit ut och förvandlat alla människor och många djur till zombies som inte tål solljus. Smith spenderar dagarna med att åka runt och försöka fånga såna zombier för att utföra experiment på dom i sin källare och kämpar med att utveckla ett botemedel mot åkomman. Filmens scener i samt vyer över ett totalt öde New York är helt fantastiska, verkligen spektakulära! Så synd att man befolkat dom med taffliga dataanimerade djur. Det börjar nästan bli tjatigt men varför lär dom sig aldrig? Man kan inte göra vad som helst med dataanimationer så därför ska man inte försöka sig på det. Dessa sekvenser verkligen sabbar. Och zombierna lider bitvis av samma problem. Annars lyckas filmen skapa en bra hopplös stämning och det är bitvis rätt spännande även om den bygger lite för mycket på billiga BU!-effekter. Värt att notera är att två versioner av filmen ingår, original- samt en alternativ version. Den stora skillnaden mellan dessa är sluten för det är verkligen två helt olika slut varav båda är värda att kolla in. Känns lite som Blade runner förutom att här är det gladare slutet i den alternativa versionen faktiskt det bättre.

Bild- och ljudkvalitet är i absolut toppkvalitet och I am legend gör sig utmärkt som demoskiva! En massa små dokumentärer ingår men jag kollade bara några och kvaliteten på dessa var ok, inte mer.

:-I

Inga kommentarer: