söndag 8 april 2007

Borat - Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan


Har aldrig varit något större fan av Sacha Baron Cohen. Å andra sidan hade man hört så mycket om Borat i förväg och den verkade ha en del roliga inslag.

Att jag skulle få se den roligaste filmen jag sett på jag vet inte hur länge kom med andra ord som en överraskning! Kan inte minnas när jag skrattade så här mycket senast. Först tänkte jag säga att Borat verkligen har nått gränsen för vad som är ok, men faktum är att han träder över den gränsen med råge. Att det ändå känns ok beror kanske på att han slår åt så många håll, det finns många som har anledning att känna sig kränkta. Nu är det väl inget unikt att hylla Cohen som geni, men jag vill ändå poängtera att jag härmed sällar mig till den skaran. Viss humor i filmen är förvisso väldigt enkel (men ändå väldigt rolig!), men att se hur han finner sig i alla de situationer som uppstår och ändå lyckas finna sig och få fram sin poäng är helt genialt! Det finns så många oerhört bra scener, det är en film som kan ses om och om igen. Man får verkligen tillfälle att skratta åt andras fördomar, men kanske mest åt sina egna.

Återigen recenserar jag en hyrutgåva vilken tyvärr saknar de bortklippta scenerna som finns på köputgåvan. Synd. Det enda roliga jag hittade på den här utgåvan var vad som händer när man försöker välja hebreiska som textning…

:-D

Inga kommentarer: