onsdag 22 januari 2014

Elysium


Trots att jag älskade Neill Blomkamps Disctrict 9 kände jag inget direkt sug efter hans nästa film Elysium (2013). Dessvärre var visade sig den känslan åtminstone delvis vara rätt. Men om man börjar med det positiva så ser filmen fantastiskt bra ut! Specialeffekter är bra men framförallt är den värld man har skapat otroligt genomarbetad och väl designad. Både det skitiga Jorden och de rika Elysium som svävar ovanför är sci-fi på hög nivå. Gillar man genren är designen i sig en anledning till att se Elysium.

Manuset lider dock tyvärr av en hel del tveksamheter. För det första är det svårt att få någon känsla för Matt Damons karaktär. För det andra är slutet inget vidare alls. Först en totalt ointressant slutstrid som sen följs upp av en serie händelser som bara känns totalt osannolika och lite fåniga.

Extramaterialet består av några dokumentärer på lite drygt en timme. Dom är tyvärr överdrivet positiva men de som handlar om design av världen som Elysium utspelar sig i är intressanta och sevärda.

:-I

Inga kommentarer: