fredag 30 augusti 2013

Pacific Rim


Jätterobotar som slåss mot jättemonster låter alltid som en bra idé. I alla fall på pappret. I praktiken blir det kanske sällan särskilt bra filmer? Men inför Pacific Rim (2013) hade jag förhoppningar om att Guillermo del Toro skulle leverera en rak och enkel film som fokuserar på det väsentliga och som inte drar iväg i någon ointressant riktning. Och det gör inte Pacific Rim! Tvärtom är det en i närmaste perfekt film i sin genre. Det enda man bör komma ihåg är att denna genre alltså är jätterobotar som slåss mot jättemonster. Tycker man inte att det låter som ett spännande koncept så får man nog inte ut så mycket av Pacific Rim.

Vi andra får en film som förvisso innehåller mycket action men inte för mycket. Som innehåller en riktigt cool och genomarbetad värld. Som är befriad från större djupsinnigheter. Det är snyggt, stiliserat och en fröjd för ögat!

Dock såg jag filmen i 2D, inte i 3D. Det var inte så mycket ett statement utan mer en slump eftersom den närmsta biografen helt enkelt inte visade den i 3D. Samtidigt saknade jag inte den extra dimensionen och blir nog mer och mer skeptisk till det formatet.

:-)

Inga kommentarer: