onsdag 17 september 2014

Sin City - A Dame to Kill For (3D)


För mig är Sin City från 2005 en modern klassiker. Det har pratats länge om uppföljaren men det är först nu som den, Sin City – A Dame to Kill For (2014), har dykt upp. Jag valde att se den på bio, i 3D, inte för att 3D är så viktigt utan för att en sådan föreställning passade bäst rent tidsmässigt.

Precis som i föregångaren utgörs filmen av huvudsakligen av tre parallella historier: A Dame to Kill For är lysande, The Long Bad Night är mycket bra, medan Nancy's Last Dance känns mer tveksam. (Sen finns även Just Another Saturday Night invävd). Mycket känns igen från den förra filmen. Stilen är densamma även om användandet av färgglada detaljer har ökat. Att jag inte tycker att filmen når upp till föregångaren handlar nog mest om att i den första filmen hade man möjlighet att välja ut historier av genomsnittligt bättre kvalitet än vad som fanns kvar till
Sin City – A Dame to Kill For. Det är dock att vara petig eftersom jag verkligen gillar filmen. Det finns fortfarande lite material kvar, vågar man hoppas på en trea?

3D-effekterna är återhållsamma vilket uppskattas! Ser redan fram emot att se om den på Blu-ray.

:-)

Inga kommentarer: