måndag 26 september 2011

Thor


Hade jag varit hälften så gammal som jag är hade jag antagligen tyckt att Marvels nysatsning är bland det bästa nånsin. Dom har levererat Iron man och Iron man 2, The Incredible Hulk, Captain America och Thor (2011). Allt med syftet att det ska kulminera med bildandet av The Avengers. Även om filmerna i sig kanske inte är så himla roliga är jag ändå oerhört imponerad av Marvels konsekventa långsiktighet!

Thor har aldrig varit en superhjälte som jag gillat särskilt mycket. Viss fascination har jag dock för nordisk mytologi så jag var lite nyfiken på vad man skulle göra med detta? Det Asgård man designat för filmen är väldigt storslaget, högteknologiskt och kosmopolitiskt. Själv hade jag föredragit ett Asgård som är lite murrigt och mer åt nordisk nyromantik. Men den världen man har byggt är läcker på sitt sätt.

Problemet med Thor är att den försöker vara lite för rolig. Och i vanlig ordning blir det mest tråkig dumaction. Men faktum är dett det är något speciellt med den rollprestation som huvudrollsinnehavaren Chris Hemsworth levererar. Det är något charmigt med honom och jag sitter och förvånas över att jag är nyfiken på vad som ska hända härnäst. Thor är en relativt underhållande film, en film som befinner sig mitt i prick i sin genre.

Tittade lite på extramaterialet men det var allt för positivt för min smak. Jag har hört att kommentarspåret med regissören Kenneth Branagh ska vara intressant men jag kan inte bekräfta det då jag inte hann med det.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar