fredag 22 juli 2011

The Fighter


Boxning på film kan vara knepigt. Det är lätt att göra den orealistiskt spektakulär. Alternativet är att göra den realistisk och därmed tråkig. För boxning är rätt tråkigt. Därför är det kul att The fighter (2010) hittar den eftersträvansvärda balansen. Det skadar inte heller att skådespelarinsatserna är väldigt bra. Mark Wahlberg fungerar som försigkommen misslyckad boxare och Christian Bale briljerar i rollen som hans storebror. Bale spelar boxare på dekis med crackproblem och han lyckas i princip med att låta bli att spela över. Eller rättare sagt, man tror att han spelar över lite men i slutet av filmen får man se de verkliga bröderna och då inser man att han inte gör det. Ja, filmen baserar sig på verkliga händelser och personer.

För övrigt är det märkligt att filmen regisseras av David O. Russel. Mannen som gav oss I heart Huckabees. En film som jag tycker väldigt mycket om men som känns väldigt annorlunda i jämförelse med The fighter.

Det som är trist är att denna nordiska utgåva saknar extramaterial trots att den amerikanska innehåller en del. Fattigt.

:-)

Inga kommentarer: