onsdag 18 november 2009

Clash of the Titans


Nyligen släpptes trailern för nyinspelningen av Clash of the titans. Själv köpte jag originalet från 1981 för ett tag sen efter en rekommendation men som så mycket annat har den stått osedd i hyllan. Men när nu nyinspelningen närmar sig lär det komma en restaurerad nyutgåva av originalet och då skulle det kännas surt om jag inte ens hunnit se mitt ex.

Det görs ju en del sandalfilmer och fantasy nu för tiden men jag har länge efterlyst filmer baserade på den grekiska mytologin. Jag menar, den är väl helt perfekt för ändamålet? Clash of the titans är en av få filmer i genren som faktiskt gjorts. Man får följa hjälten Perseus i sin strävan att rädda den fagra Andromeda undan Kraken och under sin färd stöter han på Pegasus, Medusa mfl. Samtidigt som gudarna blandar sig i händelserna. Precis som det ska vara och en perfekt story till en äventyrsfilm!

Det handlar om Ray Harryhousens sista film så det figurerar en hel del stop motion. Å ena sidan är jag svag för den tekniken, det är något charmigt med de ryckiga dockorna. Å andra sidan är det väldigt långt ifrån vad man kan göra idag. Det går inte att komma runt att Clash of the titans har en väldigt daterad look.

Bildkvaliteten är faktiskt helt ok. Ibland ser det grynigt ut men ofta är det en väldigt fin bild. Och plus för omslagets motiv! Fångar det inte allt man skulle tänkas vilja se i en film?

Här finns en bra grund men det är utfört med undermålig teknik. Vad kul det vore om man inte tramsar bort nyinspelningen som ska komma nästa år 2010.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar