lördag 21 november 2009

The Age of Innocence - special ed.


Lite konstigt val kanske? Men så är det när lördagsfilmen ska jämkas fram. Förslag fram och tillbaka och ofta blir det en oväntad minsta gemensamma nämnare.

Scorseses Age of innocence (1993) (Oskuldens tid) såg jag faktiskt på bio första gången. Hade just gått ut gymnasiet, börjat inse att mitt intresse för film sträckte sig längre än bara sci-fi och action, hade gått med i Cinemateket och var svårt förälskad i Winona Ryder. Vilken upplevelse det var att sitta och kolla drama i en knäpptyst halvfull salong ute vid Filmhuset!

Filmen tillhör väl inte Scorseses mästerverk och storyn är oerhört enkelt och rätt ointressant: Klassiskt triangeldrama som utspelas i New Yorks överklass under andra halvan av 1800-talet. Det som gör filmen är dess utseende som är ett fyrverkeri av färger, kostymer, inredning och kameraåkningar. Age of innocence är en brutalt vacker film!

Finns inget att gnälla på när det gäller kvalitet på bild och ljud men givetvis vill man egentligen se såna här filmer i HD. Extramaterial saknas.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar