lördag 21 november 2009

Brüno


Det är inte ett dugg svårt för mig att utse Borat till 00-talets roligaste film, har skrattat galet mycket åt den! Så när Sacha Baron Cohen återkommer med en ny film i samma stil är man givetvis nyfiken.

Mina åsikter sammanfaller väl med det konsensus som verkar råda kring Brüno (2009): Det är inte lika kul och smart som Borat och det känns lite mer regisserat. Men å andra sidan finns ett antal riktigt roliga och intressanta episoder. Men den är lite ojämn.

Däremot ser extramaterialet till att rätta till ett och annat. De bortklippta och förlängda scenerna är såklart av blandad kvalitet, vissa är fantastiska medan andra är rätt poänglösa. Det som dock är riktigt kul är kommentarspåret som består av någon slags pic in pic variant där Cohen och regissören Larry Charles dyker upp i en liten ruta i filmen och babblar. Det som är bra är att när dom har lite för mycket att säga om en viss scen så pausar dom filmen så att dom får tid att berätta. Dels är dom mycket roliga och dels är det intressant att få höra bakgrunden till scenerna. Vissa saker som kändes väldigt regisserade visade sig inte vara det. Var du lite besviken på Brüno är detta spår ett måste.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar