torsdag 17 september 2009

Hitlers War - From Triumph to Defeat


I den mäktiga serien Battlefield finns några separata specialfilmer som man dels kan köpa löst, dels som förpackats i denna box som för att röra till det så mycket som möjligt man givit samma namn som en av filmerna som ingår: Hitlers war. Fullständigt innehåll är:

Hitlers War
Waffen SS – Hitlers secret weapons
Occult History of the Third Reich
History of Luftwaffe
World War II 1939-1945

Kvaliteten är i vanlig ordning lite blandad. Det är berättarröst, svartvita klipp, färgglada kartor och en oändlig mängd upprepningar. Dessa filmer innehåller lite olika antal avsnitt och totalt är det en speltid på över 15 timmar.

Avsnitten om kopplingen mellan nazismen och ockulta sällskap och idéer var de helt klart mest intressanta. Dels för att det är så fascinerande i sig, dels för att det är ett område som inte är lika uttjatat som vissa andra. Vissa delar känns dock rätt krystade, som t.ex. att det ingår ett avsnitt om Kamikaze på filmen om Luftwaffe. Samt att avsnittet om Eva Braun handlar väldigt lite om just henne utan snarare är en presentation av samtliga gubbar som fastnade på bild när hon filmade i Berghof.

Men vad sjutton, det här är intressant för den som har omättlig aptit på andra världskriget! Däremot handlar det inte om de mest nydanande dokumentärer som finns i ämnet.

Angående förpackningen hittade jag ingen vidare bild. Men faktum är att det döljs ett svagt Führer-porträtt i grått i allt det svarta. (Nej, det här är inget se Jungfru Maria i en burrito utan handlar snarare om ett misslyckande i att få tillräcklig kontrast i trycket...)

:-I

Inga kommentarer: