onsdag 1 juli 2009

Iron Maiden - Flight 666


Världens bästa liveband (?) Iron Maiden genomförde en del av senaste turnén genom att flyga med band och all utrustning mellan ett antal spelningar. Fördelen med det upplägget var att dom på kort tid kunde spela på ett antal platser som är belägna långt ifrån varandra. En annan fördel är att det såklart är väldigt coolt att ha ett eget plan som på flygspråk heter Flight 666, utsmyckat med Eddie på utsidan och med Bruce Dickinson bakom spakarna!

Man får följa bandet mellan spelningarna och från varje konsert bjuds man på material från en låt. Dessutom kan man endast se konsertmaterialet om man vill och då är låtarna kompletta. Anslaget är positivt och det är väl ingen kritisk bild av bandet som förmedlas. Men det gör inget för det hela känns mest som en skön hyllning till ett riktigt bra band. Lägg till bra musik och lite roliga inslag med mysko fans och du får en riktigt trevlig film! Det enda tråkiga är att det inte ingår några bilder från Skandinavien för jag hade gärna sett mig själv i bild!

Bildkvaliteten varierar beroende på vilken typ av kamera som använts men konsertbilderna håller riktigt hög klass. Och jag hittar inget att klaga på när det gäller ljudet som med fördel kan skruvas upp rätt högt.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar