söndag 15 mars 2009

Sånger från andra våningen


Usch vad jag har dragit mig för att skriva den här. Jag har aldrig utgett mig för att vara någon filmvetare men vissa luckor är direkt pinsamma att blotta. Som den här gällande Roy Andersson. Alltså, jag vet ju vem han är, hur han ser ut, jag har sett En kärlekshistoria och jag vet att han pysslar med reklam. Det är ju allmänbildning. Men sen då? Sånger från andra våningen hade jag hört talas om och jag vet att han kom med någon ny film häromåret. Vad jag inte hade koll på vad han egentligen gör för slags filmer, vilket när det gäller någon som har en så speciell stil är jättemärkligt. Men jag erkänner: Sånger från andra våningen var bara ett tomt begrepp för mig, den kunde lika gärna vara en svensk Ett rum med utsikt.

Nu vet jag bättre. Det finns ingen anledning i det här läget att prata om Roy Anderssons estetik. Att jag som sist av alla har sett filmen ska ha något att säga är ju helt befängt. Så jag nöjer mig med att konstatera att det var kul att se en så speciell film. Ni hajar.

Kul med en svensk film som har mycket extramaterial! Jag hann inte med kommentarspåret med Roy Andersson och Ronny Svensson men utöver det följer en dokumentär, bortklippta scener och lite annat plock.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar