tisdag 13 januari 2009

Short Cuts


Håller på att lista de 20 bästa filmerna per årtionde, ett arbete som innebär att jag måste se om några gamla godingar för att avgöra huruvida dom platsar. Avslöjar dock ännu inget.

En massa superlativ är kanske inte särskilt underhållande läsning men det är inte mitt fel att Short cuts är en strålande film! Ett tag glömde man nästan bort det pga. alla filmer som följde och som beskrevs ”som en Short cuts”. Alla filmer med som innehöll fler än en berättelse beskrevs på det viset oavsett vilken kvalitet. Kändes det som i alla fall. Och jag antar att Short cuts var rätt unik när den kom. Det där upplägget med flera parallella berättelser som på olika vis knyts samman. Nu har den formen blivit vanlig men styrkan i Short cuts är att filmen inte alls blir sämre för det. Visst varierar kvaliteten något men överlag är skådespelarinsatserna lysande och berättelserna gripande. Kan inte ens välja en favorit.

Det här är någon slags ny utgåva och den ser väl ok ut för att vara dvd. Smakfullt omslag men var är extramaterialet som jag vet finns där ute någonstans?

Short cuts är en strålande film som förtjänar att ses om flera gånger!

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar