fredag 9 januari 2009

The Bridge


Det gamla ”smäll upp ett stort hakkors på framsidan så att filmen sticker ut i videohyllan”-tricket funkade ännu en gång! Visste inget om denna tyska film som tydligen är en remake annat än att den tydligen skulle handla om några tyska soldater som ska försvara en bro mot jänkarna. Baksidan visade en Sherman så jag tänkte att detta kanske kunde vara lite påkostat? Det var den dock inte. Som vanligt med europeisk krigsfilm är budgeten begränsad men man har gjort vad man kunnat med dom medel man har haft att tillgå. Det ser helt ok ut förutom det obligatoriska dataanimerade flygplanet som av någon anledning alltid måste dyka upp.

Story: Ett gäng skolpojkar utses att försvara en bro under tyska reträtten i slutskedet av kriget och under filmen får man förutom deras kamp följa deras käbblande, funderande samt förhållande och konflikter med ortsborna och övriga militärer. Så kommer jänkarna till slut och allt brakar loss. Och angående Sherman-stridsvagnen jag nämnde så kommer den tyvärr i sällskap med någon senare modell som inte fanns under andra världskriget, jag tror det är en Patton. Vilket folk kanske inte orkar bry sig om men sånt gör mig vansinnig. Dialogen är emellanåt tyvärr rätt tramsig och striderna är rätt klumpigt regisserade och saknar känsla. Å andra sidan är det ett intressant upplägg och filmen innehåller ett antal bra scener.

Bildkvaliteten imponerar inte och det är bara stereoljud. Dessutom saknas extramaterial.

The Bridge är en intressant film som visar upp de tyska barnsoldaterna vilket är en sida av andra världskriget som man inte så ofta ser på film. Tyvärr känns den lite hafsigt gjord.

:-I

Inga kommentarer: