onsdag 2 april 2008

Shoot 'Em Up


Titta på den här framsidan. Clive Owens pose påminner om Sin city. Clive Owen är faktiskt med i Sin city. Loggan är röd och har samma lutning som Sin citys logga. Vad är det frågan om??? Men annat än att det ser ut som Sin city hade jag ingen aning om vad det här var för film.

Det visade sig vara en riktig actionrulle utan pretentioner att vara något annat. Jag är inte så förtjust i action men när det är på den här absurda nivån kan det vara lite underhållande. Det skjuts i princip hela tiden och actionscenerna är totalt överdrivna på ett rätt lustigt vis. Denna action blandas upp med lite absurda och rätt äckliga scener. Exempel: Owen tvingas förlösa en kvinna mitt under en eldstrid och avslutar med att skjuta av navelsträngen med sin pistol (!). På den nivån är det. Där jag inte tyckte att Owen fungerade särskilt bra som cool kille i Sin city fungerar han väldigt bra som coolare än cool här. Paul Giamatti känns kanske inte helt trovärdig som superskurk å andra sidan fungerar Monica Bellucchi väl som vandrande urringning. Om jag var 12 år, eller förresten 14 år gammal hade det här varit en av mina favoritfilmer. Superaction, äckel och snusk i en fin förpackning. Men det var länge sen och så kul är det inte även om det bitvis är lite underhållande.

Väldigt fin bild och allt skjutande presenteras i bra ljud! Extramaterialet utgörs av några dokumentärer samt ett kommentarspår.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar