lördag 8 mars 2008

Maffiabröder


Även om jag inte mindes så mycket av den hade jag för mig att jag hade sett Maffiabröder för ett antal år sedan. Efter att nu ha sett den måste jag dock erkänna att så inte är fallet, det här visade sig vara första gången jag ser denna Klassiker.

Scorsese och maffia brukar ju innebära kvalitet och när jag läst på lite inser jag att det är många som framhåller Maffiabröder som den främsta. Kanske håller jag med? Hur som helst är det en oerhört fängslande film. De Niro är De Niro och behöver väl inte kommenteras mer än så. Min favorit är ändå Joe Pesci som är löjligt bra som snabbpratande och oberäknelig mafioso och Ray Liotta i huvudrollen känns även han helt rätt. Men även i birollerna är castingen ypperlig och hälften av dom verkar upptas att folk från Sopranos. Roligast är att psykologen Melfi från Sopranos har en central roll. Jag har alltid funderat på vart dom hittade henne någonstans och nu vet jag! Maffiabröder är verkligen en riktig maffiafilm som levererar precis vad man vill ha. Förutom en perfekt rollbesättning är fotot häftigt och intensivt, dekoren och miljöerna otroligt atmosfäriska och genomarbetade. Och man får inte glömma bort musiken som spelar en stor roll i många scener. Scorsese har fyllt filmen med bra låtar och låter dessa spela en framskjuten roll. Förutom allt detta är det dessutom en spännande film!

Bildkvaliteten på denna Blu-ray utgåva är mycket bra och ljudet i 5.1 finns inget att klaga på. Extramaterialet består av några dokumentärer och dessutom finns två kommentarspår. Jag hann inte lyssna igenom dom men det första talas in av folk som gjort filmen och det andra av den verklige personen bakom Liottas roll samt en polis. Båda spår verkade vara intressanta.

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar