lördag 8 mars 2008

Närkontakt av tredje graden - 30:th anniversary ultimate ed.


Hade någon lätt släng av UFO-intresse när jag var 12-13 år och såg Närkontakt av tredje graden då. Vill minnas att jag tyckte den var rätt seg och har väl inte intresserat mig nämnvärt för ämnet på ett bra tag. Av extramaterialet framgår för övrigt att Spielberg var lite UFO-tokig när han gjorde filmen men att han nu är skeptisk. Han kommer med en bra invändning i det att då tillgången på kameror (video, mobil etc.) har stigit har andelen UFO-observationer sjunkit i samma takt…

Och jag blir lite förvånad när jag sitter och tittar på filmen och faktiskt tycker att den är bra! Hela UFO-grejen är inte så intressant utan framförallt är det en väldigt välgjord film. Allt från casting till specialeffekter är tip-top och som så ofta med Spielberg blir resultatet en riktig FILM. Man sugs verkligen in i atmosfären.

Bildkvaliteten är finfin och DTS-spåret väldigt atmosfäriskt. Extramaterialet är omfattande och består bl.a. av tre dokumenäterer varav en ny, en halvny samt en gammal. Utöver detta finns diverse godis och för övrigt kan man välja om man vill se original, special eller director’s cut versionen av filmen. Det enda som saknas är ett kommentarspår men jag antar att om man är ett fan av Närkontakt av tredje graden är det här en utgåva som gör en lycklig.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar