tisdag 28 november 2006

Flykten från New York


Kollade in Flykten från New York igår. Kanske ett märkligt val, men som vanligt när man är på No1 Video för att hyra en film slutar det med att man plockar med sig ännu en, vilket denna gång blev Flykten från New York. Det var säkert 15 år sedan jag såg den sist, men som med ett antal andra klassiker från 80-talet är det en film som man hela tiden haft med sig. Inte för att den var någon direkt favorit som tex. Robocop eller Terminator, men ändå en oundviklig film för alla som gillar sci-fi och är uppväxta på 80-talet.

Tyvärr visade sig filmen vara en besvikelse. Inte direkt dålig, men... tråkig. Den rätta atmosfären infann sig aldrig och det lyckades knappt bli spännande, vilket är förödande för en film som bygger på jakt mot klockan. Och dessutom var Snake Plissken inte tio gånger så cool som dom försöker få det till. Det enda undantaget är det fantastiska slutet när han låter hela världen gå åt skogen, vilket upprättar hans image som coolare än cool och dessutom höjer filmen i sig. Sådana slut görs helt enkelt inte längre!

Utgåvan var en dassig hyrutgåva med dålig bild och en bitvis dålig 5.1 ljudmix. Extramaterialet bestod av en halvtrist dokumentär som jag inte ens orkade se klart.

:-|

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde ha nämnt musiken du okunnige,,

Anonym sa...

Hur kan du nämna Robocop och Terminator i samma mening. Det är ju hädelse. Som att exemplifiera bra 80-talsmusik med Boppers och Iron Maiden.

Dengar sa...

Se om Robocop, den är bättre än du tror. Se om Terminator, den är faktiskt något sämre än du tror. Alltså kan dom nämnas i samma mening.

Anonym sa...

Såg själv filmen för ett par veckor sedan och får hålla med Anonym om att musiken gör halva filmen, om inte mer.