söndag 17 juni 2018

Unknown Soldier - 2-disc special edition


Unknown Soldier / Okänd soldat / Tutematon sotilas behöver visst filmas var 30:e år. Tänk förresten att det är nästan tio år sen jag såg filmerna från 1955 respektive 1985. Senaste versionen är från 2017 och utgåvan på Blu-ray bjuder på ett angenämt val: Ska man se bioversionen som ligger på dryga två timmar eller den förlängda som är på tre? Givetvis den förlängda!

Vet inte om det är lite sorgligt att jag inte minns så mycket av de två tidigare filmatiseringarna? Så det är lite svårt att jämföra den här nya med dessa. Istället konstaterar jag att allt är ungefär som det ska och som man hoppas. Bistert, kärvt och välgjort. Det som nyinspelningen tjänar på är stridsscenerna som känns som att de befinner sig på den nivå som man kan önska och begära av en ny film. Ska bli intressant att se hur nästa filmatisering kommer gestalta sig, om man nu har förmånen att få vara med då? 2045 känns en smula avlägset…

Utgåvan innehåller som sagt två versioner av filmen. Utöver det ingår ett antal dokumentärer av varierande längd och kvalitet.

:-)

Inga kommentarer: