tisdag 3 april 2018

Spider-Man - Homecoming


Spindelmannen, eller Spider-Man har hanterats lite märkligt av Marvel. Först fick vi trilogin med Toby Maguire i huvudrollen innan det var dags för en reboot. I denna fick Andrew Garfield axla huvudrollen och det hanns med två filmer, The Amazing Spider-Man och The Amazing Spider-Man 2, innan det var dags för… ännu en reboot… som smygstartade lite med Captain America – Civil War. I och med Spider-Man Homecoming (2017) får denna tredje inkarnation av spindeln en egen film och nu är han en del av Marvel Cinematic Universe. Klart som korvspad?

Filmerna har pendlat mellan ok och mindre bra men hur man än vrider och vänder på saken kvarstår faktumet att Spider-Man inte är en av mina favoriter. Homecoming ändrar inte på detta faktum, filmen är ok, varken mer, varken mindre. Det jag hoppas på nu är att om man nu nödvändigtvis ska pumpa ut spindelfilmer så får det räcka med reboots.

Extramaterialet består av lite korta dokumentärer med en gemensam nämnare: Alla inblandade är fullständigt överens om det geniala i att reboot:a Spider-Man och över faktumet att han nu är en del av Marvel Cinematic Universe. Jaha?

:-I

Inga kommentarer: